Ege Gastronomi Topluluğu 8 Kasım 2019 tarihinde Ege Tıp Öğrenci Toplulukları çatısı altında Gastronomi Ege Tıp olarak kuruldu. Başlangıçta yalnızca yeni tatları keşfetmeyi seven, geleneksel yemeklerin farklı yorumlarını denemeyi ve yapmayı seven, yemek masasını dost meclisinin toplandığı yer olarak gören bir grup tıp öğrencisiydik. Önceleri küçük bir grupla etkinlik yapmaya başladığımız topluluğumuz tüm tıp öğrencileri arasında sevilen bir topluluk haline geldi. Gastronomi topluluğunun sosyalleşme ve kaynaşma üstüne olan bu etkisi diğer bölüm öğrencilerinin de dikkatini çekince ve etkinliklerimize olan talep ve istek artınca tüm Ege Üniversitesi öğrencilerinin katılabileceği etkinlikler yapmak üzere 2021 yılında ana kampüs topluluğu olmaya karar verdik. Ve böylece Ege Gastronomi Topluluğu adını aldık.İlk yılımızda 800 üyemizle birlikte birçok etkinlik yaptık.Konumuz yemek yapmak,yemek ve yemeğe dair her şey olunca ana kampüsteki ikinci yılımızda üye sayımız üç katına çıktı. Bugün 2500’e varan üye sayımızla Ege Üniversitesinin en büyük öğrenci topluluklarından biri haline geldik.
Hedefimiz
Geçen bu dört yılda gastronominin herkese hitap eden bir konu olması sayesinde hızla büyüdük. Bu dört yılda sofraya konan bir tabak yemeğin yolculuğunu yaptığımız tadım etkinlikleriyle ve düzenlediğimiz eğitimlerle anlatmaya çalıştık. Günün sonunda hedefimiz gastronominin yalnızca yemek yapmak olmadığını gastronominin toplumsal hafızanın bir yansıması olduğunu aktarmaya çalışmaktır.
İnstagram: egegastronomitopluluğu
Akademik Danışman: Prof. Dr. Gülcan COŞKUN AKAR
Prof. Dr. İsabel Raika DURUSOY ONMUŞ