BMC İLE GELECEK SENİN BURS PROGRAMI

BAŞVURU KOŞULLARI

- T.C. VATANDAŞI OLMALI

-  NORMAL EĞİTİM SÜRESİ İÇERİSİNDE OLMALI

- BELİRLENEN LİSANS BÖLÜMLERİ İÇERİSİNDE HAZIRLIK DAHİL TÜM SINIFLAR BAŞVURU YAPABİLİR

- LİSANSÜSTÜ BURS İÇİN YÜKSEKLİSANS VE DOKTORA ÖĞRENCİLERİNİN TEZ KONUSU BMC’NİN FALİYET GÖSTERDİĞİ İŞ KOLLARINDA OLMALI

-ARASINIFTA OKUYANLAR İÇİN NOT ORTALAMASI EN AZ 100 ÜZERİNDEN 75 VEYA 4.00 ÜZERİNDEN 3.00 OLMALI VE ALT SINIFTAN HİÇ BAŞARISIZ DERSİ OLMAMALI

- MADDİ OLARAK İHTİYAÇLI OLMALI

- BİRDEN FAZLA KURUMDAN BURS ALINABİLİR,

KOŞULLARA UYGUN OLAN ÖĞRENCİLER BAŞVURU FORMLARINI sksdb.ege.edu.tr İNTERNET ADRESİNDEN BMC BURS BAŞVURU FORMU KISMINI SEÇEREK FORM ÇIKTISI VE GEREKLİ BELGELERİ İLE BİRLİKTE 26 EKİM 2023 PERŞEMBE MESAİ BİTİMİNE KADAR SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI, KÜLTÜR VE SANAT HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BURS BÜROSUNA TESLİM EDEBİLİRLER.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Anne ve babanın gelir durumu aşağıdaki maddelere göre belgelendirilecektir. (Gelir belgeleri yeni tarihli olmalıdır)

a)Çalışan Anne, baba; aylık gelirini gösteren belge, onaylı maaş bordrosu(Kamu kurumlarında çalışanlar e-devlet’ten alabilirler.)

b)Serbest çalışan anne baba için ; gelir vergisi beyannamesi / kurumlar vergisi beyannamesi dökümü (www.gib.gov.tr adresinden alınabilir.)

c) Çalışmayan, geliri olmayan Anne ve baba için ;SGK Kaydı olmadığına dair belge (4/A, 4/B, 4/C Hizmet Dökümü) ve vergi dairesinden bağlı olmadıklarını gösteren belgeler (Anne ve babası emekli olan öğreciler de emekli maaş belgesinin dışında, şu an çalışmadıklarına dair bu kurumların her birinden belge getireceklerdir) (e-devlet üzerinden alınabilir.

d)  Tarım ve Hayvancılıkla uğraşan anne, baba için ;ürün/hayvan varlığı ve gelir durum dökümü(e-devletteki Tarım ve Orman Bakanlığı sayfasından alınabilir.)

2- Okuyan kardeşler için öğrenci belgesi

3- İkametgah belgesi, ( Ailesinden ayrı oturanlar hem ailesi için, hem kendisi için ikametgah belgesi getirecek

(KYK yurdu / diğer resmi veya özel yurt / misafirhanelerde kalan öğrenciler de kaldıkları kurumdan belge getirecekler)

4- Aile nüfus kayıt örneği (Tüm aile fertlerinin gösterildiği anne veya baba adına alınmış belge)(e-devlet üzerinden alınabilir)

5- Yeni Kayıtlılar için 2023 YKS Yerleştirme Belgesinin örneği (e-devlet’ten veya ÖSYM’den alınabilir)

6- Ailesi kirada oturanların kira kontratı  (yoksa dilekçe )

7- Ailesinden ayrı kirada oturan öğrencilerin kira kontratı (yoksa dilekçe

8- Nüfus Cüzdan fotokopisi,

9- Ara sınıflar için transkript (onaylı),

10- Öğrenci belgesi (onaylı),

11- Adli Sicil Kaydı Dökümü (e-devlet’ten alınabilir)

12- Lisansüstü öğrenciler için tez konusunun onaylı belgelendirilmesi.

NOT: Belge ve bilgileri eksik olan ve yanlış beyanda bulunan öğrencilerin başvuruları kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ